معنی مثبت شدن رشد اقتصادی مثبت شدن رشد اقتصادی به معنی افزایش تولید ناخالص داخلی و ارزش پولی کالاها و خدمات نهایی تولیدشده توسط واحدهای اقتصادی مقیم کشور در دوره زمانی معین نسبت به دوره قبل از آن است، که البته این افزایش در مجموع حاصل شده است و الزاماً به معنی افزایش تکتک اجزای تولید ناخالص داخلی نیست. حتی ممکن است بخشهایی از اقتصاد با رشد منفی روبهرو بوده باشند اما رشد مثبت و بزرگتر سایر بخشها آن مقدار منفی را جبران کرده باشد. آنچه در ادبیات اقتصادی به رشد اقتصادی یا رشد تولید ناخالص داخلی موسوم است، بر محاسبات به قیمتهای ثابت استوار است. بنابراین وقتی گفته میشود در سهماهه نخست امسال تولید ناخالص داخلی 4.6 درصد نسبت به رقم مشابه در سال گذشته رشد داشته، این مقدار بر اساس محاسبات به قیمتهای ثابت و بدون اثر تغییرات قیمت است. همچنین به طور معمول، دادهها و اطلاعات لازم جهت محاسبه رشد اقتصادی ایران از منابع آماری رسمی مربوطه از قبیل وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نفت، اداره آمار اقتصادی بانک مرکزی، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و وزارت نیرو دریافت میشود.
در زیر رشد اقتصادی را از دهه 80 تاکنون نشان داده ایم:
لازم به ذکر است که مرکز آمار ایران نرخ رشد اقتصادی کل سال 94 را با احتساب نفت یک درصد محاسبه کرد.
واقعا کی می خواهیم یاد بگیریم و رعایت کنیم؟!! خوبه یکی بیاید و عیب و ایراد شما را مثل چماق در سرتان بکوبد و در بوق و سرنا و سایت و تلگرام پخش کند؟!
کمی هم مراعات کنین دیگر. هی دور هم جمع میشوید و موز پوست میکنید و نارنگی به رگ میزنید و آخر سر در بلندگو اعلام میکنید که "جشن قنات عقبافتاده است".
این بیچارهی بدبخت که دست خودش نبوده است که عقبافتاده شده، بماند که مسبب و مقصرش کیست و چیست ولی اولا برچسبزدن کار درست و اخلاقی نیست و دوما شما خودتان را بگذارید جای این طفلکیو تصور کنید ابتدای کار بیایید و در حد کولوسئوم و المپیک و اجراهای یانی تو تاجمحل و آکروپلیس بالا ببرندتون و بعد چنان با سر به زمین بکوبنتان که مسابقه محله و ماستخوری، طناب کشی و شیرینی دانمارکی رویاتون بشود و یا اگر هر دو هفته یکبار بیایند و و به استحضار مبارکتان برسانند که باز هم هوتوتو شدید باید بروید پی کارتان و عینهو توپ فوتبال چونان ضربهای در پهلویتان نوازش کنند که دو ماه 2ماه جلو بیفتید(و یا همون عقب)؛ واقعا چه احساسی داشتید؟!
اصلا مگه چه اجباری است که تصمیم کبری گرفتین که مثل کوکب خانم تو خرج و زحمت بیفتین و گیر دادین به این جشن درمانده و بعد هم میآیید جلوی ملت ضایعش میکنین؟!!والا یک جشن که چیز مهمی نیست که اینقدر وقت خودتان را بیهوده صرف آن میکنید و تا مردم یادشان میرود که جشنی و کشکشی بوده است باز میآیید میگویید که "جشن قنات عقبافتاده است" و توقع بیجا ایجاد میکنید.
هر چند دغدغهمندی شما بزرگواران برای بحث نشاط و سرگرمی و شادابی ما ارزشمند است ولی خوب خدا رو شکر ما همینطوری بی هیچ برنامهای روانمان شاد است و هر چند وقت یک بار با برخی خبرها مثل همین جشن قنات عقبافتاده و بعضی عکسهای سلفی و غیر سلفی خود شما بزرگواران ناخواسته به چالش مانکن میرویم و کلی میخندیم و زمین را چنگ میزنیم و بهمان خوش میگذرد.
خدا وکیلی ما هم راضی نیستیم شما نگران باشید، نهایتا برگزار نشد فدای سرتان خودمان درجا و خودجوش با چارتا بشکن ریز و کمی حرکات موزون(البته در حد مجاز) و یک سیبزمینی آتیشی حلش میکنیم نه خرجی دارد نه جلسهای میخواهد نه این همه دردسر. باز هم اگر راضی نشدید ولوم آهنگ جواد آقای یساری را هم دو شماره بیشتر میکنیم که نگرانیتان کاملا فروکش کند. اجی مجی لاتجری هم نمیخواهد.
مخلص کلام؛ ما آدمهای قدرنشناسی نیستیم و بسیار متشکریم از این همه تلاش و جلسه و چانه زدن و موز و نارنگی و کیک و تیتاپی که برای ما صرف میکنید. خدائیش راضی به زحمتتان نیستیم فقط اگر ممکن است دیگر به این طفلکی هم نگوئید "جشن عقب افتاده" گناه دارد دیگر، تقصیر خودش که نبوده شانس شهر ما هم اینجوری بوده که بعد از 2500 سال یک جشنی قسمتش بوده "عقبافتاده" از آب درآمده است. چه میشود کرد؟!. بعدش هم هنوز که کنسل نشده که بخواهیم آه و واویلا راه بندازیم. فوق فوقش هم قرار شد کنسل بشه با همین تاکتیکی که پیش میروید و یواش یواش مثل خبرمرگ بزرگ خاندان که اولا ز مرغ و خروساش شروع میکننوبعد گاو و گوسفنداش!!!! اعلام کنید تا اون چند دلسوز قنات هم یهوسکته نزنن!! مطمئن باشید مثل همیشه موفق خواهید شد.
امیر ناصر ناصری
:: موضوعات مرتبط:
محلی-منطقه ای ,
,
:: بازدید از این مطلب : 895
تاریخ معاصر ایران
بر اساس برخورد با تمدن و فرهنگ مدرنیته ساخته شده است ؛ نخستین
برخوردها در یکصد سال پیش از استقرار مشروطیت و با جنگ های ایران و
روسیه و تلاقی دیپلماتیک با بریتانیا به وجود آمد و تکانه های بعدی را
رویدادهای مشروطیت پدیدار ساختند . یکصد سال گذشته – از بنیان اولین
پارلمان و تدوین نخستین قانون اساسی – تا کنون مفاهیم ، نهادها ،
رفتار ، ایده ها و کنش های آمیخته با اصول و لایه های مدرنیته در
زمینه های اجتماعی – سیاسی و اقتصادی – فرهنگی کشورمان جریان داشته و
با این حال نتوانسته اند به فرهنگی برآمده از واقعیات جامعه و نیازهای
ایرانیان ارتقا یابند .